Idea

Minttu-projekti

Tämä homma muhi mielessäni muutamia vuosia ja etsi muotoaan. Homma nytkähti liikkeelle tosissaan, kun kevättalvella 2005 löysin Forssasta kirpputorilta lähes uudenveroisen Hula Hair Barbien, jonka nimeksi kehkeytyi Minttu. Hinta oli kova, 10 euroa. Melko nopeaan tahtiin nukkeja tuli muutama lisää, ja kun sain tehtyä muutaman asun valmiiksi, piti ryhtyä kokeilemaan muotikuvausta videokameran still-puolella. Tuloksena oli viitisensataa kuvaa, joista muutama oli mielestäni ihan hyvä.

Sen jälkeen olen ostanut kyllä pari kalliimpaakin nukkea ja uusi Fashionista-sarja on osoittautunut inspiroivaksi. Onneksi niiden hinta on yleensä alle 14 euroa, joten talous on kestänyt muutaman nuken hankinnan.

En ole maalannut kasvoja uudelleen tai muuten suuremmin modannut nukkeja, vaan olen valinnut omasta mielestäni seksikkään ja lämpimän ilmeen omaavia nukkeja. Nännit olen lisännyt rintoihin, koska se on oikeastaan tyylin vaatimus, vaikka ei käytännössä juuri näy. Kynnet olen lakannut samalla, ja joillekin olen lisännyt muita puuttuvia ruumiinosia ja lisännyt nivelten liikkuvuutta. Fashionistoilta hion muottiinvaletut "siveyspöksyt" pois, kuvauksessa käytettäviltä myös kropan ja raajojen saumat piiloon.

Pääpaino on kuitenkin asuissa, joissa pääsen toteuttamaan pienoismallin rakentelua. Pienenä koottiin rakennussarjoista lähinnä sotakoneita, mutta siinä ei ollut paljoa luovuutta, enkä myöhemminkään ennen tätä keksinyt sopivaa kanavaa tämän luovuuden haaran purkamiseen.
Minttu-&-minttu-26-CRW_2303.jpg
Työ ja muutkin harrastukset rajoittavat tätä hommaa paljon, mutta silloin tällöin syntyy jotain uutta. Vuosien varrella homma on kehittynyt, ja nyttemmin olen tehnyt joitakin tilausasuja muille harrastajille. Erityisesti sukat ovat saavuttaneet pienen piirin suosion.

Pari vuotta sitten hankin Juonetar-tavaramerkin, jolla myyn tekemisiäni nykyisin.

Vierailijoissa nuket herättävät huvittuneisuutta, innostusta tai hämmennystä, sillä niitä on tässä työhuoneessa pitkin pöytiä ja hyllyjä.

Minusta ne saavat olla esillä, sillä ne kuvastavat yhtä puolta minusta, ja ne ovat esteettisesti kauniita ja seksikkäitä ilman negatiivisia tarkoitusperiä tai vihamielisyyttä. Jos ne herättävät negatiivisia ajatuksia, se johtuu katsojan omasta mielikuvituksesta.

Yhtä tärkeää kuin saada aikaan kaunis nukke, on myös saada se kuvatuksi kauniisti, luoda sen ympärille jonkinlainen illuusio jostain epätodellisen kauniista. Joskus sen voi luoda valoilla, joskus sekoittamalla todellista ja pienoismaailmaa, joskus rakentamalla sopiva ympäristö. Kiehtovinta on kuvitella, että ne elävät omaa elämäänsä normaalissa ympäristössämme, mutta kokevat sen eri tavalla.

Nämä perversiot ovat omiani, eivät kenenkään muun.

Tästä pääset pienelle avauskierrokselle tähän ajatusmaailmaan.


Home Page

Minttu-project

This idea grew in my mind some years and searched it's shape and identity. The practical start occurs early 2005, when I found aHula Hair Barbie from a second hand market. I named her as Minttu. The price was high, 10 euros. Quite soon I had several dolls and after I have made some clothes, I tried fashion photography with my DV camera. I took about 500 photos and some of them happen to be quite good in my opinion.

I have altered the dolls bodies a bit, but selected pretty and sexy looking faces, which I have leaved untouched.