Mitäh

Minttu-projekti

Erään amerikkalaisen leluvalmistajan nukkeja on kautta aikain syytetty seksistisiksi ja ties miksi. Taiteilijat ovat tehneet niistä vielä parempia tai laittaneet niitä tehosekoittimeen tai pilkkoneet niitä koruiksi tai ties mitä.

On niistä tehty suoranaisia seksisymbolinukkejakin, tai paholaisia tai hirviöitä.

Minä olen ottanut hommaan sensuellin, fetisistisen linjan, ja pyrin sen näillä sivuilla säilyttämään enemmän esteettisenä kuin seksistisenä. Tämä rajanveto on kuitenkin hyvin subjektiivinen, katsojakohtainen juttu, ja otan vastuun vain itsestäni. En siedä hirviöitä tai väkivaltaa. BDSM on asia erikseen, se on leikki, kuten nuketkin.
No joo, ainakin 65 % estetiikkaa.

Minusta ei pitänyt tulla vaatessuunnittelijaa, mutta toista alaa opiskellessani sattui maatalousnäyttelyosastomme naapurissa olemaan paikallinen ammattikoulu ja ammatinvalintatesti, ja vaatesuunnittelijahan sieltä tuli tulokseksi. En vaihtanut alaa, ajatuskin tuntui absurdilta. Tämä tapahtui vuonna 1989, ja jos nyt pitäisi valita niin... no, uniikkivaatteita on tullut suunniteltua ja toteutettua vuodesta 1990 - harrastuksena. Siis 1:1 mittakaavassa.


Juonetar

Suomalaisen mytologian peurojen emuu. Liittyy minuun itseeni tietyllä tavalla.
Ja koska juonettarella on toisenlainenkin, hieman jännittävämpi ja sensuellimpi merkitys, se tuntui sopivan hyvin tähän tunnelmaan. Niinpä rekisteröin sen.

Home Page